Huisgemaakte zalmboter
Zo goed als het klinkt, zo smakelijk is het ook! Regelmatig wordt ons dan ook gevraagd wat het recept is van onze overheerlijke huisgemaakte boters. Het antwoord: “geheim van de chef!”. Toch willen we je een beetje op weg helpen om ook in een handomdraai zelf zalmboter te serveren aan je gasten.
Ingrediënten
500 gram ongezouten roomboter
Handje kappertjes
1 rode ui
5 teentjes knoflook
1 rode peper
Handje koriander
500 gram gerookte zalm gesnipperd
Vers gedroogde tomaat
Toefje sap van een halve limoen
Bereidingswijze
Snij de ui, knoflook, rode peper, vers gedroogde tomaat en koriander zo fijn mogelijk en verzamel dit in een kom. Voeg de kappertjes en het sap van de halve limoen toe. Snij de boter in grove blokjes en voeg dit bij de gesneden ingredienten. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het geheel tot een gladde brij te kneden. Voeg als laatste de gesnipperde zalm toe, zodat je deze niet kapot maakt tijdens het kneden. Let erop dat alle ingredienten gelijkmatig door de boter verdeeld worden.
Serveertip: je kunt een ijslepel gebruiken om de kruidenboter in bolletjes te serveren.