Huisgemaakte kruidenboter

Regelmatig wordt ons gevraagd wat het recept is van onze overheerlijke huisgemaakte boters. Het antwoord: “geheim van de chef!”. Toch willen we jullie ook een kijkje geven in de keuken van ons fameuze recept. Het geheime ingrediënt delen wij niet, maar met deze ingrediënten en bereidingswijze kom je al een heel eind in de buurt van ons geheim!

Afbeelding gerecht

Ingrediënten

500 gram ongezouten roomboter
1 middelgrote rode ui
2 strengels bosui
5 teentjes knoflook
Scheutje tuinkruiden
1 rode peper
2 eetlepels bieslook

Bereidingswijze

Bij dit gerecht is het belangrijk om zo klein mogelijk te denken. Snij de ui, bosui, knoflook, rode peper en bieslook dus zo fijn als mogelijk en verzamel dit in een kom. Voeg de tuinkruiden toe. Snij de boter in grove blokjes en voeg dit bij de gesneden groentes. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het geheel tot een gladde brij te kneden. Let erop dat alle groenten gelijkmatig door de boter verdeeld worden.

Serveertip: je kunt een ijslepel gebruiken om de kruidenboter in bolletjes te serveren.