Wat eten we vandaag?

Bij Tapas De Buurvrouw vinden wij dat lekker eten voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom stellen wij regelmatig een heerlijk recept samen dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Eet smakelijk!

Print dit gerecht

Huisgemaakte kruidenboter

Regelmatig wordt ons gevraagd wat het recept is van onze overheerlijke huisgemaakte boters. Het antwoord: “geheim van de chef!”. Toch willen we jullie ook een kijkje geven in de keuken van ons fameuze recept. Het geheime ingrediënt delen wij niet, maar met deze ingrediënten en bereidingswijze kom je al een heel eind in de buurt van ons geheim!

Print dit gerecht

500 gram ongezouten roomboter
1 middelgrote rode ui
2 strengels bosui
5 teentjes knoflook
Scheutje tuinkruiden
1 rode peper
2 eetlepels bieslook

Print dit gerecht

Bij dit gerecht is het belangrijk om zo klein mogelijk te denken. Snij de ui, bosui, knoflook, rode peper en bieslook dus zo fijn als mogelijk en verzamel dit in een kom. Voeg de tuinkruiden toe. Snij de boter in grove blokjes en voeg dit bij de gesneden groentes. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het geheel tot een gladde brij te kneden. Let erop dat alle groenten gelijkmatig door de boter verdeeld worden.

Serveertip: je kunt een ijslepel gebruiken om de kruidenboter in bolletjes te serveren.

Afbeelding gerecht
Print dit gerecht

Huisgemaakte Aioli

Of je het nu eet bij een broodje shoarma, als dipsaus bij de borrel, als topping voor je wraps… Aioli is altijd een goed idee! Deze overheerlijke smaakmaker zet je in een handomdraai op tafel.

Print dit gerecht

10 teentjes knoflook
125ml olie
1 rauw ei
Snufje zout
1/2 limoen
200 ml mayonaise

Print dit gerecht

Dit recept is makkelijker dan makkelijk. Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en blend dit tot een glad geheel. Et voila! Je eigen huisgemaakte Aioli.

Afbeelding gerecht
Print dit gerecht

Huisgemaakte zalmboter

Zo goed als het klinkt, zo smakelijk is het ook! Regelmatig wordt ons dan ook gevraagd wat het recept is van onze overheerlijke huisgemaakte boters. Het antwoord: “geheim van de chef!”. Toch willen we je een beetje op weg helpen om ook in een handomdraai zelf zalmboter te serveren aan je gasten.

Print dit gerecht

500 gram ongezouten roomboter
Handje kappertjes
1 rode ui
5 teentjes knoflook
1 rode peper
Handje koriander
500 gram gerookte zalm gesnipperd
Vers gedroogde tomaat
Toefje sap van een halve limoen

Print dit gerecht

Snij de ui, knoflook, rode peper, vers gedroogde tomaat en koriander zo fijn mogelijk en verzamel dit in een kom. Voeg de kappertjes en het sap van de halve limoen toe. Snij de boter in grove blokjes en voeg dit bij de gesneden ingredienten. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en het geheel tot een gladde brij te kneden. Voeg als laatste de gesnipperde zalm toe, zodat je deze niet kapot maakt tijdens het kneden. Let erop dat alle ingredienten gelijkmatig door de boter verdeeld worden.

Serveertip: je kunt een ijslepel gebruiken om de kruidenboter in bolletjes te serveren.

Afbeelding gerecht